Wygląda to na autorską topologię Jethrotulla Znakiem firmowym widzę są 2k2/680n w katodach No i fajny jest patent z małym kondensatorem na potencjometrze Gain. Zastosowałem kiedyś i efekt był super.
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
Klejenie na całości, koniecznie z dociskiem, zwiększa wytrzymałość skaju na rozdarcia itp. Ale trzeba mieć dużo czasu/cierpliwości... Klei się jedną ściankę, dociska deską koniecznie większą niż ścianka i czeka godzinę. I tak z kolejnymi...
Jest szansa, żeby szwagier nagrał jakieś próbki, skoro pogrywa w kapeli?
Pozdr, Marcin The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein marvelamps.com
Marvel pisze:Klejenie na całości, koniecznie z dociskiem, zwiększa wytrzymałość skaju na rozdarcia itp. Ale trzeba mieć dużo czasu/cierpliwości... Klei się jedną ściankę, dociska deską koniecznie większą niż ścianka i czeka godzinę. I tak z kolejnymi...
Wiem, ale jak wiadomo nie miałem na to czasu. W następnym wzmacniaczu na pewno tak zrobię.
Jest szansa, żeby szwagier nagrał jakieś próbki, skoro pogrywa w kapeli?
Nie napisałem że pogrywa, a możliwości nagrywania ma jeszcze mniejsze niż ja, czyli żadne. Może się kiedyś dorobię jakiegoś przyzwoitego mikrofonu to nagram, a póki co możesz po prostu do mnie wpaść
Marvel pisze:Klejenie na całości, koniecznie z dociskiem, zwiększa wytrzymałość skaju na rozdarcia itp. Ale trzeba mieć dużo czasu/cierpliwości... Klei się jedną ściankę, dociska deską koniecznie większą niż ścianka i czeka godzinę. I tak z kolejnymi...
Dwustronna średniej grubości taśma klejąca, znacząco skraca czekanie - ale nie wolno się pomylić, bo będzie darcie.
jethrotull pisze:póki co możesz po prostu do mnie wpaść
Spoko Jak skończę Atoma 50W (2xEL34) to przywiozę Ci do ogrania
traxman pisze:Dwustronna średniej grubości taśma klejąca, znacząco skraca czekanie - ale nie wolno się pomylić, bo będzie darcie.
Niezła sztuczka. Tylko nie może być szczelin między pasami taśmy ani nie mogą na siebie zachodzić, bo pewnie będzie widać przez skaj, szczególnie na dużych powierzchniach...
Ja do oklejania używam kleju polimerowego Jest tani i porządnie trzyma. Jedyna trudność w jego stosowaniu jest taka, że cienka warstwa wysycha zanim zdąży się posmarować całą ściankę natomiast sam jest dość gęsty więc ja daję grubszą warstwę, po czym przykładam skaj i od strony przyklejonej już ściany przeciągam kilka razy poziomicą dociskając ją dosyć mocno, parę razy prostopadle do krawędzi, parę razy pod kątem. w ten sposób całą powierzchią skaj przylega do deski i jest dobrze przyklejony. Nadmiar kleju z brzegów można zebrać i położyć na następną ściankę około półtorej godzinki i po zabawie nawet z dużą skrzynią
To co napisał Wicker o Plexi to prawda szczera, moja "prawie " kopia którą zrobiłem 2 lata temu zostanie u mnie na zawsze, dobrze gada na nim każde wiosło, jest bardzo ciepły.
Jethro - fajne combo, może zbyt kwadratowe, ale to twoje combo, i takie jest!