Naked_Raygun pisze:Jeżeli chodzi o sito, to moi znajomi mają sitodruk i mogę za bardzo przystępną cenę zrobić sito, jednakże nikt z nich nie ma pojęcia o tego typu sprawach jak farby itp. do celów mi potrzebnych. Sitodruk używają jedynie do robienia nadruków na koszulkach farbą akrylową.
To jaki masz problem? Wiekszosc farb sie nadaje do tego celu.
Jedyny warunek zeby ta farba po wyschnieciu nie rozpuscila sie w roztworze trawiacym.
Do nadruku na koszulkach uzywaja sita z wiekszym oczkiem niz sie uzywa do plytek, ale to w tym
przypadku nie bedzie mialo znaczenia, pewnie nie zejdzies ponizej 10 milsow ze sciezkami
Gestosc sita jest zdefiniowana iloscia oczek na centimetr kwadratowy.
Naked_Raygun pisze:
Na ten wzmacniacz mam laminat o grubości 70um, co zapewne odbije się na czasie trawienia (zazwyczaj używam 35um). Jeżeli mam możliwość zrobienia na sicie, to czemu by tego nie wykorzystać, tym bardziej że uczyłem się robić płytki metodą sitodruku w szkole, ale jaka to farba była, nie pamiętam - tylko tyle, że niebieska.
Grubosc miedzi nic nie ma do nakladania sitem, natomiast napisze jeszcze raz, taka farba dedykowana
do sitodruku, do wykonania plytek jest dostepna w ilosciach przemyslowych.
Ma to kolor raczej fioletowy niz niebieski
Naked_Raygun pisze:
Drodzy koledzy wyciągają zbyt dużo pochopnych wniosków na temat moich pomysłów i wiedzy

Jak drogi
Naked_Raygun wyskoczyl tym sitem do plytek jak Filip z konopii, to inni koledzy
odpowiedzieli na to jak potrafili, nie znajac innych faktow z zycia
Naked_Raygun-a ktorych skrzetnie zatail w poprzednim poscie
Sam do plytek uzywam emulsje swiatloczula Positiv 20, metode z termotransferem uwazam za nieporozumienie,
ale sito dla robienia jednej plytki to jak polowanie na wrobla armata przeciwlotniczym