Nigdy nie owijało się nóżek elementów, zawsze były one w podstawkach, przy takim montażu to nawet elementy RC, choć nie widziałem układów analogowych tak montowanych, wyłącznie cyfrówkę.Anoda pisze:Pewnie owijało się nóżki układów scalonych w obudowach DIL czyli takich jak np układ MAA502 (pamięta go jeszcze ktoś?)
jeszcze jedna zagadka
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Re: jeszcze jadna zagadka
-
- 500...624 posty
- Kontakt:
W Elizabeth płytki były w ten sposób łączone 

-
- 2500...3124 posty
a właśnie oddałem taką nie zaglądając do środka.k4be pisze:W Elizabeth płytki były w ten sposób łączone
sam sobie w życiu
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/
- gachu13
- 1250...1874 posty
Nic straconego Panie Staszkustaszeks pisze:a właśnie oddałem taką nie zaglądając do środka.k4be pisze:W Elizabeth płytki były w ten sposób łączone

SQ9KQZ
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Re: jeszcze jedna zagadka
Podaję zdjęcia płytki zmontowanej w całości za pomoca montażu owijanego. Zdjęcia kiepski, robione komórka, ale nic lepszego pod ręką w pracy nie miałem. Z czego pochodzi płytki nikt mi nie był w stanie powiedzieć, podejrzenia sa tylko, że producentem był Bosh.
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Czy mnie się tylko wydaje, czy też prawdą jest to, że Japończycy mieli szczególnie dużego świra na punkcie połączeń owijanych?
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
witam wszystkich
połączenia owijane stosowane są do dzisiaj, zastępując popularne zworki. gdy połączenie nie może być trwałe (tzn. lutowane), nawija się kynarem na listwie goldpin np. reset, adresowanie, konfigurację. połączenia takie są bardzo trwałe i niezawodne. celowość użycia takich połączeń objawia się w urządzeniach narażonych na wstrząsy.
swego czasu dużo sie nachodziłem aby kupić narzędzie do owijania, dobrej jakości i w rozsądnej cenie.
pozdrawiam
połączenia owijane stosowane są do dzisiaj, zastępując popularne zworki. gdy połączenie nie może być trwałe (tzn. lutowane), nawija się kynarem na listwie goldpin np. reset, adresowanie, konfigurację. połączenia takie są bardzo trwałe i niezawodne. celowość użycia takich połączeń objawia się w urządzeniach narażonych na wstrząsy.
swego czasu dużo sie nachodziłem aby kupić narzędzie do owijania, dobrej jakości i w rozsądnej cenie.
pozdrawiam
grzyb po deszczu, deszcz po grzybie...
-
- 375...499 postów
A mozesz pokazac te narzędzie do owijania ?
jestem ciekawy jego wygladu..
jestem ciekawy jego wygladu..

autor postu zamieścił takowe zdjęcia na początku strony. jutro w pracy w miarę sposobności pstryknę fotke
grzyb po deszczu, deszcz po grzybie...