Witam!
Dziś się udałem na strych starego domu po tą mini wieże, i.....oczom nie wierzę

, w środku siedzą 2 sztuki TDA, ale 7296, też D-MOS ale to tak samo jak zwykły VW Golf a VW Golf GTI, mocy sporo mniej, ale pinout pasuje do TDA7294, jeszcze do znajomego w Lublinie zadzwoniłem(Advance), powiedział "rób PCB pod TDA7294, że to jest to samo, tyle, że słabsze i mniejsze napięcie zasilania", no to wytrawiłem 2 sztuki PCB
http://mirley.net/mini_wzmacniacz_100w.html
Jedną PCB obsadziłem elementami, podłączyłem zasilanie, oczywiście sieciowe z wariaka i przez żarówkę 60W czy 75W, żarówka raz mocno błysnęła i zgasła, na wyjściu normalne dla tych układów, ślady DC, układ zagrał po podaniu sygnału, niemniej na kolumience od Artura i dając kilkanaście mV na wejście, nie posłucham jak zagra, pewnie w grobie dopiero sobie posłucham swoich wzmacniaczy
Ale gra, nie nadaje "sygnałów dymnych", nie zniekształca dźwięku i nie buczy.
Pod scalakami w tej wieży były podkładki mikowe pod obudowę Multiwatt......nie wie ktoś, gdzie takie można zakupić?
Potrzeba mi pod LM4766T, jednak ten taki silikon, który wygląda jak plasterek sera topionego, to już miałem i to się do niczego nie nadaje.
Tak ta końcówka wygląda, radiator z jakiegoś starego wzmacniacza UNITRA, 15zł kosztował, sporo tego kupiłem....nowe deczko przesada
Jutro ulepię drugi kanał i będę szukał obudowy, wzmacniacz dostanie przedwzmacniacz w układzie Baxandalla, sporo takich modułów obecnie się pałęta na Allegro czy w GOTRONIK-u.
Wzmacniacz z Volvo widziałem, pytanie tylko, czy to nie zalewane czasami jakimś syfem, typu guma silikonowa?
Bo jak mam dłubać scyzorykiem cały dzień, to "robota idioty", będąc w tej sytuacji, to wolę zamówić w TME.