Znalezione na Allegro 2023
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- Copper_Lucas
- 100...124 posty
Re: Znalezione na Allegro 2023
To ja zrobię mały OT, czy da się sprawdzić komentarze osoby wystawiającej towar na allegro lokalnie?
Na Allegro Lokalnie nie ma systemu komentarzy, z chwilą przymusowego przeniesienia prywatnych kont z Allegro na Allegro Lokalnie, wszystkie komentarze zdobyte przez lata na Allegro zostały skasowane. Możesz znaleźć konto sprzedającego na Allegro Lokalnie poprzez wyszukiwarkę Allegro, ale gdy wejdziesz w zakładkę "Oceny i komentarze", wyświetli się "Brak ocen od kupujących".
Sklep z Kielc "dochrapał" się nowych lamp ELL80 i ECLL800. Nie było ich w ofercie. Cena powala, ale co się nie robi dla hobby - https://sklep.lampyelektronowe.pl/?1890 ... lorenz-nos
Ostatnio zmieniony ndz, 12 listopada 2023, 01:35 przez saico, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 6250...9374 posty
U mnie EL95 nówki Siemensa po 55zł/sztuka w oryginalnych pudełeczkach i można się jeszcze delikatnie potargować.
Dlaczego po prostu nie wystawisz swoich zbiorów tu na sprzedaż zamiast wtrącać propozycje niemal w każdym temacie?
Nie piszę tego złośliwe, sam jestem ciekawy co masz.
Nie piszę tego złośliwe, sam jestem ciekawy co masz.
-
- 6250...9374 posty
I to mnie ostatecznie przekonało (a kiedyś ktoś to na forum rzucił...) aby nie zawracać sobie głowy ofertami dla kolegów z triody, JUŻ NIGDY WIĘCEJ, teraz tylko Allegro choć poza All zawsze było by taniej. Syn w tygodniu podjedzie zrobić zdjęcia ,,zbiorów'' bo ,,trochę'' tego jest, zostaną wystawione ,,pod choinkę''. Pozdrawiam mimo wszystko.
Zawracać sobie można, tylko do składania takich ofert jest odpowiedni dział, w którym możesz założyć NOWY wątek, dotyczący tego co chcesz sprzedać, gdzie w sposób jasny i klarowny podasz symbol, ilość i cenę - dokładnie tak jak robią to inni użytkownicy/użytkowniczki forum i nie będzie tego trzeba szukać w różnych, niezwiązanych ze sprawą tematach. Tylko tyle i aż tyle.cirrostrato pisze: ↑ndz, 12 listopada 2023, 13:06 I to mnie ostatecznie przekonało (a kiedyś ktoś to na forum rzucił...) aby nie zawracać sobie głowy ofertami dla kolegów z triody, JUŻ NIGDY WIĘCEJ, teraz tylko Allegro choć poza All zawsze było by taniej. Syn w tygodniu podjedzie zrobić zdjęcia ,,zbiorów'' bo ,,trochę'' tego jest, zostaną wystawione ,,pod choinkę''. Pozdrawiam mimo wszystko.
Może i będzie drożej ale wszystko będzie przejrzyście i na swoim miejscu

Nie bardzo rozumiem co Wam przeszkadza, szczególnie, że dział jest jak najbardziej odpowiedniRadiowiec pisze: ↑ndz, 12 listopada 2023, 16:42Zawracać sobie można, tylko do składania takich ofert jest odpowiedni dział, w którym możesz założyć NOWY wątek, dotyczący tego co chcesz sprzedać, gdzie w sposób jasny i klarowny podasz symbol, ilość i cenę - dokładnie tak jak robią to inni użytkownicy/użytkowniczki forum i nie będzie tego trzeba szukać w różnych, niezwiązanych ze sprawą tematach. Tylko tyle i aż tyle.cirrostrato pisze: ↑ndz, 12 listopada 2023, 13:06 I to mnie ostatecznie przekonało (a kiedyś ktoś to na forum rzucił...) aby nie zawracać sobie głowy ofertami dla kolegów z triody, JUŻ NIGDY WIĘCEJ, teraz tylko Allegro choć poza All zawsze było by taniej. Syn w tygodniu podjedzie zrobić zdjęcia ,,zbiorów'' bo ,,trochę'' tego jest, zostaną wystawione ,,pod choinkę''. Pozdrawiam mimo wszystko.
Może i będzie drożej ale wszystko będzie przejrzyście i na swoim miejscuKrzywa popytu wszystko zweryfikuje
![]()

Akurat zakupy u Cirrostrato to ja sobie chwalę....

-
- 1875...2499 postów
Ale ona nadaje się co najwyżej na półkę albo na odzysk cokołu- wygląda na zapowietrzonąRadiowiec pisze: ↑pt, 24 listopada 2023, 19:16 https://allegrolokalnie.pl/oferta/lampa ... ps-qqe0320
Okazja!![]()

https://allegro.pl/oferta/lampa-6p18p-e ... 4012871789
Czy to nie jest już przesada? Nawet sklep w Kielcach ma je taniej.
-
- 6250...9374 posty
Czasem podaję link takiemu wystawcy, (fakt, link niepełny ale konkretny bo Allegro nie toleruje konkurencji), gdzie można kupić taniej lub znacznie taniej, czasem podziękują, czasem op..., tłumaczenie proste ,,bo na eBay drożej''....patrząc na moje bańki w szufladach dokończenie domku nad rzeczką, gdyby takie ceny baniek byłe realne, nie stanowiło by problemu nawet korzystając z firm zewnętrznych a nie hand made osobiście. Po zakończeniu inwestycji (w przyszłym roku praktycznie finis koronat opus) pokażę, jak w kraju można budować taniej ale jeszcze trochę to potrwa, nie będę podcinał gałęzi ( i nie chodzi o lampy), z której owoce cały czas zrywam, ostatnio godzinę temu kupiłem coś niezbędne do budowy za 7,24% ceny z półki, wydałem mniej o ponad 630zł ale transport we własnym zakresie, Mazda 626 AD2001 daje radę. Pozdrawiam.
-
- 6250...9374 posty
https://allegrolokalnie.pl/oferta/lampa-nieuzywana-em11 Czy to możliwe(?) bo według mnie nowa to nowa, raczej jestem za tym, że nowa poszła kiedyś do radia a używka do pudełka.
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Ekran nie ma zacienień, więc jest szansa, że nie pracowała. Ale lampa Telefunken, a pudełko Philips.
Raczej nowa lub sprzedaje w nieświadomości, ale twierdzi, że zna się na rzeczy... być może nie zależy mu na zarobku. Tacy też się zdarzają.
Ostatnio zmieniony pn, 27 listopada 2023, 21:16 przez saico, łącznie zmieniany 1 raz.