Nowy sezon - nowy projekt - ELTRON 30 HOT ROD

Wzmacniacze gitarowe, efekty i inne zagadnienia "okołogitarowe".

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

Re: Nowy sezon - nowy projekt - ELTRON 30 HOT ROD

Post autor: painlust »

Projekt dobiega końca

Lampy novalowe dostały ekraniki oraz sprężynki ustalające bo taki wzmacniacz jest przenoszony na boku i zawsze jakas lampa może wylecieć. Do lamp mocy nie mam takich holderów niestety.
IMG_1225.JPG
Została dorobiona rączka. Z oryginału została tylko ta blacha usztywniająca + te metalowe elementy., które były skorodowane i trzab było je pomalować. Ktoś założył na tę blachę kawałek węża ogrodowego - patent w pytę bym powiedział tylko, ze wąż był zielony. nałożyłem na tę blachę kilka warstw termokurczu
IMG_1226.JPG
Pomalowałem dodatkowo listwy przednie i tak wygląda teraz z tyłu i przodu
IMG_1228.JPG
IMG_1229.JPG
Co zostało? Chciałbym pozmieniac troche opisy na panelu oraz dać swoją sygnaturę z tyłu, ale już dzisiaj mi się tego robić nie chciało.
Awatar użytkownika
thrasher
75...99 postów
75...99 postów

Post autor: thrasher »

painlust pisze: czw, 20 lipca 2023, 17:06 Zdradzę sekret... Trzeba kupić dodatkowo czarny spray... tylko ciiiii bo jeszcze się rozniesie. :P Ja używam wysokotemperaturowego bo schnie jak podkład. Po pieciu minutach można własciwie montować element.
Sekret z malowaniem sprayem znam :) Mam nawet dogadanego kumpla z dostępem do malarni proszkowej tylko nie opłaca się tak małego elementu osobno malować i musiałbym poczekać aż się uzbiera na cały piec. Po prostu myślałem że masz dojście do sprzedawcy gotowych pomalowanych już blach.
Dzięki za tips z wysokotemperaturowym sprayem - sprawdzę.
Gratuluję udanego finału. Grałem lata temu na oryginale. "Pięknie" popierdywały w nim głośniki :lol:
In Gain I Trust
painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

Obudowa Eltrona otrzymała moją sygnaturę z tłu
IMG_1268.JPG
painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

No i jest problem... wzmacniacz był testowany z systemem bezprzewodowym i zachowywał się stabilnie. Niestety z kablem i gitarą na kanale przesterowanym piszczy. I to piszczy tak, że ten pisk jest nie do opanowania.
ODPOWIEDZ