To PCB......jakość rewelacyjna ale lampki nadzwyczaj niszowe, zabawa do kilku sztuk????? Dlaczego nie ma na rynku (AVT też ma to w nosie) PCB pod ECL/PCL86 (ale nie jak dostępne w AVT z elementami do montażu powierzchniowego), 2XEL84 +ECC83 i wiele innych typowych płytek, ja (i chyba wielu innych) nie chcę bawić w termotransfer, idę do sklepu (lub wysyłka) płacę, montuję....mogą być bez soldermaski, mogą być nawet nie wiercone, mają być w znośnej cenie i dostępne od ręki.Pozdrawiam.
cirrostrato pisze: ↑czw, 24 lutego 2022, 12:08
To PCB......jakość rewelacyjna ale lampki nadzwyczaj niszowe, zabawa do kilku sztuk????? Dlaczego nie ma na rynku (AVT też ma to w nosie) PCB pod ECL/PCL86 (ale nie jak dostępne w AVT z elementami do montażu powierzchniowego), 2XEL84 +ECC83 i wiele innych typowych płytek, ja (i chyba wielu innych) nie chcę bawić w termotransfer, idę do sklepu (lub wysyłka) płacę, montuję....mogą być bez soldermaski, mogą być nawet nie wiercone, mają być w znośnej cenie i dostępne od ręki.Pozdrawiam.
Czas pomyśleć nad produkcją
Pozdrawiam,
A.
Nie Ty jeden o tym pomyślałeś. Bez efektu skali jak AVT to nie ma większego ekonomicznego sensu. Jak ma być w znośnej cenie to na jednej zarobisz kilka złotych. Polski rynek jest mały, a globalnie nie masz startu do ofert z aliexpress, bo tego poziomu cen nie zejdziesz.
Dlatego dziwi mnie niedziałanie AVT w temacie, mają różne KIT-owe śmieci z dedykowanymi PCB, a nie pomyślą nad czymś typowym i od ręki zbywalnym. Może czas podpuścić traxmana czyli Adama Tatusia z AVT tylko dla niego to chyba zbyt prozaiczne, u niego nawet zwykły zasilacz do lamp to kilkanaście elementów a połowa to krzem.
Adam ma swoje projekty w AVT i dla ECL/PCL86 też płytki kiedyś wypuścił. viewtopic.php?p=154265#p154265
Nie wiem czy są dostępne jeszcze, ale wydaje mi się, że nie ma takiego zapotrzebowania niestety jakby nam się wydawało.
To może komuś pcb do EL34 w PP z opóźnionym zał.anodowego ?
Byłaby też taka czarna obudowa z kubkami.
Akurat projekt pod SE na P/ECL86 bez elementów smd istnieje w AVT - https://sklep.avt.pl/avt5765.html natomiast w PP, to już szczyt spotkać taką na rynku.