Custom Works #1
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Razor89
- 500...624 posty
Re: Custom Works #1
Co to za wzmacniacz budujesz? Zapowiada się ciekawie 

- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Taki eksperyment. Przód improwizowany na temat HiWatta, kuper od AC30, moje transformatory i jeszcze kilka bajerów na dokładkę.
Przynajmniej taki jest plan...
Chwilowo utknąłem w temacie napisów. Mile widziane porady w temacie napisów naklejkowych lub tabliczkowych - jak, gdzie, za ile itp.
Przynajmniej taki jest plan...
Chwilowo utknąłem w temacie napisów. Mile widziane porady w temacie napisów naklejkowych lub tabliczkowych - jak, gdzie, za ile itp.
- Razor89
- 500...624 posty
Co do napisów to praktycznie wszędzie obowiązuje projekt zrobiony w Corelu (.cdr). Ja robię projekt tak, że to co ma być wygrawerowane to jest czarne, linie do wycięcia oraz otwory na czerwono. Wówczas nie ma problemu z dogadaniem się z wykonawcą. Od siebie polecam panele z laminatu. Robiłem je już do kilku wzmacniaczy i jestem zadowolony
Ja wybieram tabliczki laminowane klejem od spodu. Bardzo łatwo się to zakłada, a klej jest bardzo mocny.

- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Cóż, dysponuję wyłącznie pdfem, ale może coś uda się zrobić.Razor89 pisze:Co do napisów to praktycznie wszędzie obowiązuje projekt zrobiony w Corelu (.cdr).
O takie na przykład:Piotr pisze:kilka bajerów na dokładkę
- Razor89
- 500...624 posty
Z PDF pewnie też można gdzieś można, ale tam gdzie pytałem chcieli plik z Corela z wersji 13. Możesz pobrać wersję demo i importować plik z pdf o ile jest to grafika wektorowa, a nie zwykły rysunek.
Te gniazda RCA to reverb?
Te gniazda RCA to reverb?
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Już obczajone. Okazało się, że za rogiem robią wszystko, tylko trzeba było ruszyć tyłek i zapytać.Razor89 pisze:Z PDF pewnie też można gdzieś można, ale tam gdzie pytałem chcieli plik z Corela z wersji 13.
Tak. Tylu chętnych było do przetestowania pogłosu bez transformatora, a jak przyszło co do czego, to chyba będę pierwszy.Razor89 pisze:Te gniazda RCA to reverb?
Dziś w sam raz wystarczyło mi czasu, żeby zasznurować żarzenie, a i to nie do końca.
Podobają mi się nienachalnie skręcone przewody żarzeniowe... Ja mam tendencje do skręcania na tzw chama.
Nic się nie martw ja też... ale to chyba nic złego
Podobno najlepsza skrętka to ciasna skrętka (choć może nie koniecznie się to skrętki tyczyło
)

- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Jak mnie pamiec nie myli, to Fender Bassman jak i Silverface maja podobnie do Piotra skrecone. Nic nie brumialo, ale to nie high-gain.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
- Thereminator
- 6250...9374 posty
W bassmanie z lat 70 wygląda to tak:

W obliczu ogólnego niechlujstwa montażu tego Fendera to akurat żadna rekomendacja.
Dowolna pierwsza z brzegu konstrukcja Piotra deklasuje go starannością wykonania.

W obliczu ogólnego niechlujstwa montażu tego Fendera to akurat żadna rekomendacja.
Dowolna pierwsza z brzegu konstrukcja Piotra deklasuje go starannością wykonania.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
- przemak
- 625...1249 postów
- Kontakt:
No, trochę w tym fenderze było grzebane - kabel sieciowy, gniazdo plastikowe... 

- Thereminator
- 6250...9374 posty
Owszem, był nieco zgrzebany, ale większość wygląda na nieruszaną. Nie odbiegajmy jednak od meritum wątku. 

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Tylko u mnie żarzenie przodu prądem stałym. I też nie taki hi-gain znowu.TooL46_2 pisze:Nic nie brumialo, ale to nie high-gain.
Dziś znów mały postęp, głównie dlatego, że w tym samym czasie uruchamiałem jeszcze teremin

- czapa tranzystor
- 500...624 posty
Ile pokręteł może być na przodzie w tym wzmacholu?
Lamp srogo nawet grucha szklana
Lamp srogo nawet grucha szklana