przenośny lampowy PHILIPS PHILETTAz lat sześćdziesiątych
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
przenośny lampowy PHILIPS PHILETTAz lat sześćdziesiątych
Heyka
Jako obiecałem wystawiam zdjęcia tego co moja żonka znalazła na naszym osiedlowym śmietniku (pragnę zastrzec, że znalezisko miało charakter incydentalny - jak na razie z zawodu nie jesteśmy zbieraczami surowców wtórnych - choć jak tak dalej pójdzie w tym kraju - kto wie...)
Telewizorek jak na fakt, że jest prawie całkowicie lampowy (oprócz różnicowej i głowicy na UHF) jest na prawdę malutki - niwiele większy od VELi - głowica na VHF jest typowym kombajnem bębnowym tyle, że w stosunku do polskich produktów w skali ..... 1:3
Pozdroofki
Jako obiecałem wystawiam zdjęcia tego co moja żonka znalazła na naszym osiedlowym śmietniku (pragnę zastrzec, że znalezisko miało charakter incydentalny - jak na razie z zawodu nie jesteśmy zbieraczami surowców wtórnych - choć jak tak dalej pójdzie w tym kraju - kto wie...)
Telewizorek jak na fakt, że jest prawie całkowicie lampowy (oprócz różnicowej i głowicy na UHF) jest na prawdę malutki - niwiele większy od VELi - głowica na VHF jest typowym kombajnem bębnowym tyle, że w stosunku do polskich produktów w skali ..... 1:3
Pozdroofki
- Załączniki
-
- 4.jpg (37.07 KiB) Przejrzano 833 razy
-
- 5.jpg (39.96 KiB) Przejrzano 812 razy
-
- 6.jpg (35.12 KiB) Przejrzano 817 razy
-
- 7.jpg (43.95 KiB) Przejrzano 816 razy
-
- 8.jpg (37.8 KiB) Przejrzano 840 razy
IdeL
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Oj, nie musiałeś zakładać nowego wątku
. Fajnie, że znalazłeś TV w dobrym stanie- widzę, że odbiór na TVNie masz ostry i bez zakłóceń
.

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Dość fajny - chyba naimniejszy lampowiec jakiego w życiu widziałem - na internecie oczywiście zero śladów tego modelu.
Jak na swoje lata nie był pewnie aż tak nowoczesny skoro japończycy wypuścili już w 1958 roku przenośny telewizorek pełnotranzystorowy (oprócz kineskopu oczywiście
) - tak podaje RiK z tych lat.
Pozdroofki
Jak na swoje lata nie był pewnie aż tak nowoczesny skoro japończycy wypuścili już w 1958 roku przenośny telewizorek pełnotranzystorowy (oprócz kineskopu oczywiście

Pozdroofki
IdeL
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
A u Jogiego w dziale "Philettas" nie będzie? Wiem, że tam są radia o tej nazwie, ale czy tyelewizory- to nie wiem. Może się na coś natkniesz...
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Ja nie kumaty PanieVault_Dweller pisze:http://www.jogis-roehrenbude.de/Philetta.htm
Myślałem, że każdy, kto tu zagląda, zna tę stronę.

Pozdroofki i dzięki za link
IdeL