Panowie często wysyłam https://www.centrumkurierskie.pl/ .
I nie piszę tego aby coś reklamować bo korzystałem z wielu firm pośredniczących w wysłaniu paczek.
Często korzystam również z usług kancelarii adwokackiej, bo często firmy kurierskie nie chcą nam oddać tego co nam się należy, zwłaszcza gdy uszkodzona jest przesyłka oraz jej zawartość.
Ale Przy pomocy Kancelarii jest dużo łatwiej.
Oczywiście nie zapominajmy o tym, że paczki otwiera się przy kurierach.
Nie ważne, że im się spieszy!
Dla przykładu opiszę wam moje problemy może coś się przyda.
Sprzedając na allegro piszę, iż obowiązkiem kupującego jest sprawdzenie towaru przy odbiorze.
Panowie napiszę wszem i wobec to co otrzymałem od Swojego Mecenasa:
Odbierający paczkę nie sprawdzając jej, w świetle Polskiego prawa bierze na siebie odpowiedzialność za szkody wynikłe z transportu, uszkodzenia mogą być różne.
Np. z własnego doświadczenia:
Kolumny B&W oberwane i przesunięte magnesy w jednej kolumnie druga grała normalnie.
Ale w jednej głośnik pierdział co oznaczało, że tak rzucali paczką, iż magnes przesunął się.
Dwa:
Raz klient w Łodzi odebrał paczkę, protokół szkody sporządził po 3 dniach, ja naiwny zwróciłem pieniążki od razu, bo bałem się negatywnego komentarza na allegro (to potem jak się okazało w kancelarii adwokackiej powoduje przyznanie się do winy)
WIĘC NIGDY TAK NIE RÓBCIE .
I proszę administratora aby nie kasował pogrubienia.
Błąd ten kosztował mnie 450zł.
ONKYO KTÓRE SPRZEDAWAŁEM WAŻYŁO OKOŁO 14KG.
Klient tłumaczył mi wtedy, że to żona odebrała i się podpisała ale nie podniosła paczki do góry bo nie miała siły.
Do dzisiaj pieniędzy nie otrzymałem.
Kolejna sprawa kiedyś odbierałem sprzęt duży ciężki wzmcz na Kt88 PP z poczty polskiej przy sobie miałem aparat.
Wzmacniacz zakupiłem na innym portalu w austrii .
Wyjąłem z kartonu 40Kg olbrzyma na poczcie.
Ku mojemu zdziwieniu był uszkodzony.
Zrobiłem zdjęcia pracownica poczty na początku nie chciała się podpisać potem powiedziałem że jeśli tego nie zrobi to zadzwonię na policje i ona sporządzi protokół szkody.
Poczta zwróciła mi 870zł wzmacniacz kosztował mnie 1700zł więc miałem go za około 900zł
Kwadra Lamp Kt88 plus kwadra 6n8s i duet ECC83 każdy wie ile kosztuje, więc cena jest okazyjna, a wzmacniacz mam do dzisiaj.
Trzeba było zaczekać za zwrotem kasy około pół roku bo tyle trwają procedury międzynarodowe.
Ale poczta polska oddaje pieniądze bez potrzeby używania kancelarii adwokackiej - firmy kurierskie niestety nie!
Pozdrawiam.
p.s.
BARDZO WAŻNE CZYTAJCIE WSZELKIE REGULAMINY, ABY DOTRZYMYWAĆ TERMINÓW SKŁADANIA REKLAMACJI.
INACZEJ NIE ZOSTAJE ONA UZNANA.
Poczta Polska
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Re: Poczta Polska
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5