Gdzie mogę dostać trafo TG36?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Gdzie mogę dostać trafo TG36?
Witam,
Potrzebuje dwóch transformatorów głośnikowych toroidalnych niegdyś używanych w lampowcach Amplifona WL25 i WL35. Model transformatorów to TG36. Są Posiadają odczepy na 4 i 8 om. Transformatory posiadają wielosekcyjne uzwojenia, odczepy ultraliniowe i nominalną impedancję między anodami 6,6 kW. Gdzie mogę dostać takie transformatory? Może ktoś posiada do sprzedania?
Pozdrawiam
Potrzebuje dwóch transformatorów głośnikowych toroidalnych niegdyś używanych w lampowcach Amplifona WL25 i WL35. Model transformatorów to TG36. Są Posiadają odczepy na 4 i 8 om. Transformatory posiadają wielosekcyjne uzwojenia, odczepy ultraliniowe i nominalną impedancję między anodami 6,6 kW. Gdzie mogę dostać takie transformatory? Może ktoś posiada do sprzedania?
Pozdrawiam
Re: Gdzie mogę dostać trafo TG36?
Impedancja w kW? 

- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
To taka dosc czesto spotykana graficzna interpretacja symbolu: Ω--->ω--->w--->W
Aleksander Niemand
- Thereminator
- 6250...9374 posty
To chyba problem z kodowaniem strony. Być moze kolega kazix771 ma ustawione inną stronę kodową w swojej przeglądarce i u niego widać poprawnie, a u nas W zamiast Ω. Na wielu stronach internetowych tak bywa.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Co nie zmienia faktu, że w chwili obecnej te transformatory wydają się nieosiągalne. Chyba, że z drugiej ręki...
- jdubowski
- moderator
ZTCP to dla Amplifona produkował je Trafber: http://www.trafber.com.pl - moze warto ich wypytać?kazix771 pisze:Potrzebuje dwóch transformatorów głośnikowych toroidalnych niegdyś używanych w lampowcach Amplifona WL25 i WL35. Model transformatorów to TG36.
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Mam do sprzedania komplet transformatorów do WL35:
2x toroidalny głośnikowy (nawet z nadrukiem Amplifon)
1x toroidalny zasilający, robiony na zamówienie, jak będę w domu, moge napisać parametry
Parę lat temu miałem ambitne plany budowy repliki tego wzmacniacza, ale jak narazie na planach się zakończyło i mogę je sprzedac w dobre ręce.
2x toroidalny głośnikowy (nawet z nadrukiem Amplifon)
1x toroidalny zasilający, robiony na zamówienie, jak będę w domu, moge napisać parametry
Parę lat temu miałem ambitne plany budowy repliki tego wzmacniacza, ale jak narazie na planach się zakończyło i mogę je sprzedac w dobre ręce.
Dzięki wielkie za cenne uwagi. Marek jestem nadal zainteresowany kupnem, prośba o przesłanie więcej info na priv:)