Kolejny "lepszy niz Marshall" z USA
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Re: Kolejny "lepszy niz Marshall" z USA
Nie popadaj w audiofillię, bo zaczniesz słyszeć efekt chologramowy... Każdy dobrej jakości markowy kondensator sprawdzi sie równie dobrze.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
- Recon
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Ah ta siła sugestii
Czasem samo poczucie tego, że się ma kondensatory takie jak w "..." daje sporą satysfakcję, ale to głupie zboczenie z którym walczę 

Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
Ja używam nieraz rezystorów MŁT... Czy to znaczy że wzmacniacz może zabrzmieć jak sowiecka radiostacja?
Ja widzialem u Lee Jacksona jeszcze.Marvel pisze:Kondensatory WIMA widziałem we wzmacniaczach: Bogner XTC, Diezel Einstein, Custom Audio OD100. To chyba wystarczy jako odpowiedź an pytanie
Trudno sie dziwic - ladne sa

Jeśli to nie problem - dysponujesz moze schematem do QR?
'All the stars in the north are dead now.'
Wg. mnie możesz używać tego, co Ci się podoba. Mam nadzieję, że wg. Ciebie ja też mogę używać tego, co mi się podoba...painlust pisze:Ja używam nieraz rezystorów MŁT... Czy to znaczy że wzmacniacz może zabrzmieć jak sowiecka radiostacja?

Schematy QR są na SLOClone. Innych nie mam. Natomiast nie jest dobrym pomysłem robienie wzmacniacza w 100% zgodnie z tymi schematami...LuC pisze:Jeśli to nie problem - dysponujesz moze schematem do QR?
Wróble ćwierkają, że Canio modyfikował Nitro. Strasznie mnie ciekawi, w jaki sposób.

Ostatnio zmieniony wt, 7 czerwca 2011, 21:19 przez Marvel, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
- Recon
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Właśnie dlatego mówiłem o sugestiipainlust pisze:Ja używam nieraz rezystorów MŁT... Czy to znaczy że wzmacniacz może zabrzmieć jak sowiecka radiostacja?

Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
- kolejny piec do modowania...LuC pisze:Splawn...
A czy ja cię zaczepiam? To zdanie generalnie nie było skierowanie do ciebie.Marvel pisze:Wg. mnie możesz używać tego, co Ci się podoba. Mam nadzieję, że wg. Ciebie ja też mogę używać tego, co mi się podoba...painlust pisze:Ja używam nieraz rezystorów MŁT... Czy to znaczy że wzmacniacz może zabrzmieć jak sowiecka radiostacja?A kwestie "brzmienia" rezystorów i kondensatorów nie należą do tematyki tego forum, więc szukaj zaczepki gdzie indziej.