JCM800 combo by melex

Wzmacniacze gitarowe, efekty i inne zagadnienia "okołogitarowe".

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
kamil93
25...49 postów
25...49 postów

Re: JCM800 combo by melex

Post autor: kamil93 »

mówisz Marvel,że skaj to słaby materiał. Ja targam swój piec i kolumnę obitą skajem na próby bez żadnych case'ów i staram się go nie obijać i jakoś ten materiał daje radę. Kwestia obycia, szanowania i mądrego obcowania ze sprzętem.
why so serious
Awatar użytkownika
Marvel
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Marvel »

kamil93 pisze:Kwestia obycia, szanowania i mądrego obcowania ze sprzętem.
No fakt, ja tam za mądry ani obyty nie jestem. I pewnie dlatego jak coś postawię na obudowie oklejonej skajem, to zostają odciśnięte ślady... Oczywiście jest na to prosta rada: niczego nie stawiać.
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
Awatar użytkownika
kamil93
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: kamil93 »

nie obrażaj się, nie chciałem nikogo urazić, ale ja u siebie tego typu zjawisk nie zauważyłem, wiadomo że z toolexem będzie to bezpieczniej w przypadku odciśniętych śladów jak pisałeś i mechanicznych uszkodzeń typu rozcięcie, obicie
why so serious
Awatar użytkownika
gkoz
100...124 posty
100...124 posty

Post autor: gkoz »

Marvel pisze: I pewnie dlatego jak coś postawię na obudowie oklejonej skajem, to zostają odciśnięte ślady...
Niestety, chociaż skaj 'wstaje' po takich odciśnięciach to już w życiu nie obije nim heada.
Bardzo szybko się wyciera np. pod rączką, do tego nie można porównywać jak się prezentuje skaj, a jak tolex.
Awatar użytkownika
Ghost
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Ghost »

Marvel pisze:
Ghost pisze:zastosowanie "domowe" to moim zdaniem jest bardziej opłacalny niż tolex.
Co to jest "zastosowanie domowe"? Chodzi o wzmacniacz 50W, który z założenia nigdy ma nie opuścić mieszkania.
Mówiłem ogólne a nie w tym konkretnym przypadku. Jak ktoś chce sobie zrobić jakiś mały piecyk do pogrywania w domu i cwiczeń czy np takie kolumienki jak kolega podał linka i stoi to w domu w jednym miejscu to chyba taniej to okleić jednak skajem niż tolexem.
painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

Post autor: painlust »

Ja tam nie narzekam na skay. Co prawda czerwony skay brudzi się na potęgę od choćby nóżek innego heada postawionego na nim, ale ja nie handluje wzmakami wiec wszystko mi jedno.
piotrz100
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: piotrz100 »

Witam
Tak powiem coś od siebie.
Nie obrażając nikogo sprzęt jest po to by grał i podbijał serca słuchaczy ,, to ma grać bez względu na to z czego jest zrobione,,.
Szanuje Marvela za jego staranność i efekt końcowy i jego szare odbicie painlusta za to, że zrobi z ,,niczego-mam na myśli resztki :shock: nisko budżetowe,, piec który powala brzmieniem i wielu innych pomocnych.
Po za tym forum to jest jednym z najlepszych obecnie bezcennym skarbem wiedzy, są tu fachowcy, elektronicy, hobbiści, amatorzy i nowicjusze tacy jak ja :lol:
Gram na gitarze kilkanaście lat i sam uparłem się na budowę wzmacniacza 2 lata temu i zaowocowało to ,,MNÓSTWEM POPARZEŃ W CIASNYCH ZAKAMARKACH PRZY LUTOWANIU, ODPUKAĆ NA RAZIE BEZ PORAŻEŃ PRĄDU, ALE Z WIELKIM DYSTANSEM PRACY Z DWOMA RĘKAMI PRZY OBWODACH ELEKTRONICZNYCH :lol:(z jedną w kieszeni) ,,
A przede wszystkim złudnymi projektowaniami płytek i czasem braku cierpliwości na samym początku przy znikomym zasobie wiedzy :cry:
Temat tabu ale na pewno nie chciałbym od początku robic pierwszego wzmacniacza :wink:
Pozdrawiam wszystkich
melex
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: melex »

Odgrzewam temat ale dodałem kanał clean Fendera oraz lampową pętlę efektów. Oto próbki grane na Fender Stratocaster z przystawkami Merlin.
Załączniki

[Rozszerzenie mp3 zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]

[Rozszerzenie mp3 zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]

ODPOWIEDZ