Peavey PA-400
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Peavey PA-400
Jakoś bym się pasmem nie przejmował, mimo, że chodzi o bas.
I chyba też tak zrobię, zmienię tylko warunki pracy lamp. Wstawię tak jak było 6 tylko, że dam im bias katodowy, Raa dla pary lamp będzie wynosiło około 6600 przy napięciu około 430, więc dla 4 om myślę, że to trafo bedzie się nadawało. W orygynalnej aplikacji wzmacniacz raczej pracował w klasie B, teraz pochodzi w AB przy trochę mniejszej mocy ale myślę, że ten zabieg będzie ok. Dzięki za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam.
Witam,
Przedstawiam przymiarki do nowego wzmacniacza, wykorzystam w nim Trafo głośnikowe z podróbki PA400. Rozwarzam dwie opcje trafa sieciowego - pierwsze ze zdjęcia, 400W 325 V na wtórnym i bias katodowy, a druga opcja to 350W z firmy toroidy, 350 -360 V na wrótnym, i sztywny minus. Z tym, że nie jestem pewny czy to drugie uciągnęłoby żażenie 6 lamp mocy, bo drut jest około 1.8 mm. Drut żażeniowy na tym 400W jest podwójny, około 1,2mm.
Przedstawiam przymiarki do nowego wzmacniacza, wykorzystam w nim Trafo głośnikowe z podróbki PA400. Rozwarzam dwie opcje trafa sieciowego - pierwsze ze zdjęcia, 400W 325 V na wtórnym i bias katodowy, a druga opcja to 350W z firmy toroidy, 350 -360 V na wrótnym, i sztywny minus. Z tym, że nie jestem pewny czy to drugie uciągnęłoby żażenie 6 lamp mocy, bo drut jest około 1.8 mm. Drut żażeniowy na tym 400W jest podwójny, około 1,2mm.