Niestety kryzys dopadł mojego pracodawcę i dokonano transferu mojej osoby na kuroniówkę.....
Pechowo miasto (Łódź) gdzie mieszkam nie oferuje czegoś innego niż kasjer w hipermarkecie albo "bandziorkę"....
Szukam więc dodatkowych prac - na stały porządny etat nie ma co liczyć....
- elektronika - montaż, niektóre proste naprawy
- elektronika przemysłowa - do sterowników PLC Omrona potrafię się dobrać... choć uprzedzam odkrycie wstecz co miał autor na myśli jest czasochłonne... Oprócz PLC starsze panele jak NT20S, NT21 itp...
- elektryka - proste szafki sterownicze (stal raczej odpada brak wyposażenia ślusarskiego ale szafki z ABE lub PU jak najbardziej). Uprawnienia kat. E
- sat - antenki, sprzęt w tym tunery linuksowe, anteny bardziej rozbudowane - np. toroidalne (np. jeden abonament i kilka odbiorników odbierających niezależnie od innych różne kanały w tym samym mieszkaniu - nie narusza prawa).
- informatyka - byłem raczej serwisantem oprogramowania ale unixy nie są straszne, informix, oracle (do przełknięcia)... DB2. Miałem kontakt z z/OS. Inne wdrożone 'zabawki' to cluster firewall'i Stone Beat oraz Cisco IDS. Z Windowsowych dziwactw mniejszy kontakt - do douczenia windowsowe PKI, windowsowy chory VPN (Checkpoint to Checkpoint.... włączasz i działa). Kontakt z W2008R2 miałem i to praktyczny...
- informatyka jako sprzęt - dziś to raczej już niedochodowa zabawa ale....
- programowanie - nie byłem zawodowym programistą. Ale jakieś tam podstawy Object Pascal'a mam, do tego nieco liznałem PHP. niestety C i C++ jakoś mnie nie wciągnęło... Kiedyś rozpracowywałem aplikacje MediaHighway (maszyna wirtualna podobna do Javy - używa tego twórca tej technologii C+ a właścicielem jest p. Murdoch). Coś tam próbowałem dłubać w ASM na PIC'a, Ladder dla PLC to też raczej jako początkujący - brak większego doświadczenia.
Ew. kontakt na PW.