Przesyłka lotnicza?

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
KaKa
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Przesyłka lotnicza?

Post autor: KaKa »

Wysyłacie coś paczkami lotniczymi?
klik
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
Awatar użytkownika
megabit
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Przesyłka lotnicza?

Post autor: megabit »

Są takie naklejki (testery?) na paczki które wskazują nadmierne "wstrząsy". Ale jak widać na filmiku, na tych paczkach ich nie było 8)

O. Znalazłem:

http://www.lpsind.com/DropTell.htm
http://www.shockwatch.pl/produkty/wskaz ... rzasu.html
Paweł
pgrzesko@gmail.com

µ Ω ± ÷ Π φ Δ Θ Λ Σ Φ Ψ α β ½ ¼ ¾ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠
Awatar użytkownika
VacuumVoodoo
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Kontakt:

Post autor: VacuumVoodoo »

Te wskazniki nalezy umieszczac rowniez wewnatrz paczki. Zewnatrzne te sukinsysny czesto zdzieraja i katuja paczke wiedzac ze jest ubezpieczona.
Ja wysylam wzmacniacze poczta EMS lub DPD do USA, Japonii czy Australii itd w podwojnych szarych anonimowych pudlach bez zadnych prowokujacych reklam lub nalepek typu "Ostroznie, szklo" itp. Jedynie zgodnie z przepisami nalepiam ostrzezenie "HEAVY". Bez incydentow jak narazie, odpukac w niemalowane.
Aleksander Niemand
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Kontakt:

Post autor: Furman Zenobiusz »

Takich cymbałów (np. tych złapanych na monitoringu) powinni zamykać z miejsca do pierdla lub obciążyć ich za wszystkie paczki przechodzące przez punkt który obsługują, a które dotarły uszkodzone, bo to prawie na pewno ich sprawka.
Podobne niestety akcje bywają i u nas 'lokalnie' na poczcie. Z opowieści znajomego znam np. przypadek niewyżytego 'piłkarzyka-idioty' który widocznie bardzo nudził się na stażu, bo przeładowywał paczki na wózek pocztowy podrzucając je do góry i kopiąc.
Do mnie do tej pory raz jedyny dotarła paczka po prostu skatowana - podarte opakowanie, odciski butów, poobijana jakby się toczyła na sznurku za pociągiem i poszarpana jakby jeszcze psy ją podgryzały. Listonoszowi aż głupio było taką dawać i zaproponował od razu spisanie protokołu, ale zawartość jakimś cudem okazała się nienaruszona.
Awatar użytkownika
TooL46_2
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: TooL46_2 »

Whew... Chyba mialem zatem szczescie, bo do mnie na razie (odpukac) wszystko docieralo w calosci :) Choc na jedna przesylke wciaz czekam :cry:
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
‎"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein

tomdrabas.com
kiepura47-51
250...374 postów
250...374 postów
Kontakt:

Post autor: kiepura47-51 »

W ostatnim czasie wiele otrzymałem przesyłek i jak dotąd bez uszkodzenia .Dwie lampy 807 owinięte plastykiem z bąbelkami w kopercie formatu A4. Wolę nic nie pisać na temat poczty krajowej bo wiele cennego czasu by zabrało. :cry: a nie wiele by pomogło.
ODPOWIEDZ