Soldano SLO 100 PCB próba
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Soldano SLO 100 PCB próba
Witam dzięki za te wymiary czyli nie wiele odbiegają od tych które ci podałem czyli wszystko gra.Dzięki za podanie linka do strony ale znam ją praktycznie na pamięć i z niej wziąłem wymiary które podałem Łukaszowi T ale mimo to dziękuje.Łukasz jak tam prace przy soldano????.
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Można powiedzieć że wszystko gra, ale płytki będę wymieniał - przerzucę wszytko na Sprint-Layout i oddam do http://www.merkar.pl - jak ktoś będzie chciał się podłączyć to niech pisze tutaj - im więcej tym taniej będzie. Zrobię zasilacz i przedwzmacniacz oddzielnie - także można jedno, lub drugie zamówić. Ceny jeszcze nie znam, ale wiadomo że im więcej tym taniej będzie.
Witam oglądając zdjęcia które zamieściłeś w poście płytki masz wykonane bardzo porządnie i dokładnie[ ładny szkl-epoksydowy laminat ja mam zrobione na tym starszym nie pamiętam nazwy i też jest fajnie] jak wzmacniacz działa prawidłowo to poco wywalać kasę ???.Preamp i zasilacz chyba i tak masz na oddzielnych płytkach co ci w nich nie pasuje???.Zawsze można pomyśleć nad wydrukiem w tej firmie ale tanio pewnie nie będzie bo pewnie trzeba by z 50 płytek zamówić aby koszt był mały i opłacalny ??.
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Podtrawiło mi płytkę i nie bardzo chce mi się samemu drugi raz robić, zrobię szkic i zobaczymy ile zechcą za to.
Wydaje mi się że te podtrawienie o którym piszesz w niczym nie przeszkadza???,przynajmniej na foto nie widać.Koszt wykonania tych płytek o których mowa nie będzie mały patrząc w cennik tej firmy???.I pewnie nie opłaci im robić się jednej czy dwóch sztuk no ale sam ocenisz.Mam pytanie czy zamieścił byś Pcb swojego zasilacza lub podaj stronkę skąd pobrałeś Pcb.
Cześć i jak dowiedziałeś się ile będzie kosztowało wytrawienie płytek???.Ps:a co z tym pcb zasilacza.Miałbym do ciebie pytanie czy w Hiwacie dawałeś zamienniki kondensatorów 16uf/450v i 32uf/450v jeśli tak to jakie miały parametry a może miałeś firmowe[oryginały]????.
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Jak zaczniesz robić Hiwatt-a to Ci powiem.
Ok chcę przerobić za jakiś czas kopię marshalla JMP-100W,i wstawić tam całe bebechy jak w hiwacie.I dla tego pytałem o te kondensatory jak ty zrobiłeś???, to będzie dalszy projekt i pytam z czystej ciekawości.Stoję na razie z soldano bo kasy brak i części nie ma w Amptone których potrzebuję.
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Dałem tam 10uF, ale ty daj tyle ile jest na schemacie.
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Zrobiłem płytkę - jakby ktoś miał ochotę - to może jeszcze sprawdzić.
- Załączniki
-
- SLO-100.pdf
- (45.49 KiB) Pobrany 435 razy
A tak wygląda oryginał z forum SLOCLONE http://www.yesterdaysrevolt.com/sloclone/index.php
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
Dzięki za info o kondensatorach a co do płytki to raczej wszystko jest ok[na szybko zerknąłem] choć nie widać dokładnie wszystkich wartości elementów???.Ta płytka którą pokazał Marvel jest sprawdzona i dużo ludzi zrobiło wzmacniacze na tej płytce i wszystko działało.Mogłeś wykorzystać ją i zaoszczędzić czas i wysiłek no chyba że coś ci nie pasowało w płytce a to już inna para kaloszy. Ps:Może kol Marvel zerknie fachowym okiem i oceni .
- lukasz_t
- 625...1249 postów
Wiem że to pcb ze sloclone - bo sam jej używałem i na jej podstawie zrobiłem swoją, tylko niestety nie chcieli mi z pdf-u zrobić fachowej płytki w zakładzie, więc nabazgrałem ją na nowo.
ta płytka ze sloclone zapewne zrysowana jest z oryginału
pozdrawiam,
Paweł
Paweł
Nie wpadłem na to. A zrysowana kropka w kropkę.
W związku z tym co sądzicie o takim ustawieniu lamp jak w SLO? Tzn. preamp między potencjometrami a płytką a końcówka po drugiej stronie płytki?
W związku z tym co sądzicie o takim ustawieniu lamp jak w SLO? Tzn. preamp między potencjometrami a płytką a końcówka po drugiej stronie płytki?
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com