painlust pisze:Jak ci się uda złożyć już tego wzmaka to chciałbym poznać opinię na temat czystego kanału, a dokładnie na temat jego czystości.
jethrotull pisze:Właśnie. Ja jakoś nie jestem przekonany że czysty kanał na trzech triodach jest lepszy niż na dwóch.
Czystość kanału nie zależy przecież od liczby stopni, tylko od wartości elementów. Teoria mówi, że im więcej stopni, tym lepsze brzmienie, więc na trzech powinno być lepiej niż na dwóch.
jethrotull pisze:Aha, i (jeśli mogę dalej krytykować) ta szaska jakaś taka po byku wyszła. Ja bym na tym wzmacniacz 50W złożył a nie 5.
Jeśli to ma być wzmacniacz dostępny dla szerszej publiczności, to osiowe elektrolity na płytce zasilacza mogą być pewnym utrudnieniem.
Rozmiar szaski determinuje przedni panel. Nie ukrywam, że to sprzęt na zamówienie. A zamówienie jest takie: pełny korektor dla każdego kanału i koniecznie gałki chickenhead. Do tego obudowa combo 1x12. Węższego panelu na prawdę się nie dało zrobić.
Osiowych elektrolitów mam dużo

a założyć w ich miejsce stojące nie powinno być problemem, jeśli ktoś koniecznie chce te kilka zł oszczędzić